Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO-stappenplan verduurzaming

Duurzaam ondernemen betekent dat jouw onderneming toekomstbestendig is en blijft. Een continu proces waarin je als onderneming afwegingen en keuzes maakt in overeenstemming met de overige bedrijfsvoering. Het KVGO heeft nu een stappenplan verduurzaming voor CO2- en energiemanagement ontwikkeld. Voor elke stap bieden we kennissessies, tools en zoeken we geschikte partners zodat iedereen in haar eigen tempo de organisatie kan verduurzamen.

 

De thema-site wordt hier stapsgewijs op aangepast.

KVGO stappenplan verduurzaming met Titel

Om te weten of jouw activiteiten daadwerkelijk bijdragen aan het verduurzamen van de organisatie en het proces moet je eerst weten waar je staat. Voordat je aan de slag kan moet de basis bekend zijn, dat is stap 0 – inzicht. Inzicht geeft duidelijkheid over de mogelijkheden en je kan op deze manier ook zien waar je staat ten opzichte van de markt (benchmark).

De 1e stap is reduceren. Dit kan door inkoop van groene stroom (reductie CO2), afstellingen van installaties en door gedrag. Ook het gebouw met ledlampen en/of zon op dak valt hieronder. 

Stap 2 – innovatie is echt het wezenlijk anders inrichten van het proces en door het aanpassen van producten en diensten.

De laatste stap in het KVGO-plan verduurzaming is stap 3 – compensatie. Hier koop je CO2-compensatierechten, om zo nul emissies te behalen. Zo kan je tijdens het proces van reductie en innovatie nu toch al CO2-neutrale diensten bieden aan de klant.

De volgende activiteiten kan je binnenkort al verwachten, houd hier ook de KVGO agenda voor in de gaten!

Online kennissessie CO2 en energiereductie

Op donderdag 6 april van 11:00-12:00. In een uur brengen wij je helemaal op de hoogte van wat je wilt weten in de CO2 discussie, maar ook hoe je kan starten om jouw uitdagingen om te zetten in kansen. Eerst een algemene laagdrempelige uitleg over CO2, waarom CO2-reductie relevant is, hoe je CO2 inzichtelijk kan krijgen en daarna hoe je met behulp van het KVGO-stappenplan zelf aan de slag kan met verduurzaming. Aanmelden kan nog steeds via evenement@KVGO.nl

Webinar besparen en verduurzamen met slimme meetdiensten en gesubsidieerde zonnepanelen

Op donderdag 13 april van 11:00-12:00. Speciaal voor KVGO-leden organiseert Groendus een webinar waarbij inzicht door middel van slimme meetdiensten en eigen opwek met zonnepanelen centraal staan. Beide dragen bij aan besparing op energiekosten en verduurzaming. Dit webinar sluit goed aan bij stap 0 en 1 van het KVGO-stappenplan. Aanmelden kan nog steeds via evenement@KVGO.nl

Webinar CO2 compensatie.

Compenseren van CO2 draagt bij aan een beter klimaat. Compenseren zorgt er voor dat elders CO2-uitstoot wordt vermeden. Het is een investering in gecertificeerde CO2-rechten uit een duurzaam energie-, bosbehoud of energie-efficiencyproject in een ontwikkelingsland. In dit webinar leggen wij uit hoe compensatie werkt, wat de voordelen zijn en hoe je dit kan inzetten. De datum staat nog niet vast maar het zal rond de zomer zijn. Deze sessie past bij stap 3 van ons stappenplan.

Vragen?

Voor vragen over verduurzaming, het KVGO-stappenplan en CO2-management kan je terecht bij Gijs Vermeulen van het KVGO, via info@kvgo.nl of 020 – 5435678