Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

KVGO-voorzitter Cees Verweij over cao, imago, Europa en jongeren

De KVGO Ledenraad op 15 november 2017 bij Océ in Venlo opende met een interview van Tyche van Bommel met KVGO-voorzitter Cees Verweij. Aan bod kwamen onder andere de komende cao-onderhandelingen, het imago van papier en drukwerk en de tweede succesvolle editie van Print Pakt in Eindhoven. Verweij maakt zich zorgen over de aanwas van jonge vakmensen.

Presentatrice Tyche van Bommel opende haar interview met Cees Verweij door te informeren naar de komende cao-onderhandelingen.

“Onze cao loopt tot 1 april 2018. Achter de schermen zijn we al volop bezig met het voorbereiden van de onderhandelingen. Vanuit Den Haag komen er geluiden dat er ruimte is voor aanmerkelijke loonsverhogingen. Iedereen pikt die drie procent van Hans de Boer eruit, maar hij zei er wel iets bij. ‘Er zijn altijd bedrijfstakken en bedrijven waar het slecht en minder goed gaat. Daar moet je dat niet doen’. Ik reken onze bedrijfstak tot de categorie die het moeilijk heeft en daarmee zeg ik met De Boer: niet doen.”

Verweij beoordeelde de plannen van Rutte III wisselend, maar is positief over de passage waarin het kabinet een opening biedt om niet ‘all digital’ te gaan bij de communicatie met de burgers.

Hij ging dieper in op de activiteiten van Intergraf, en was enthousiast over de tweede editie van Print Pakt Live tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Hij maakt zich zorgen over de instroom van jonge vakmensen in de grafische industrie. “Dat was al lastig en zal nog veel lastiger worden. Een knelpunt van jewelste.”

Verweij meldde verder dat er intensief werk gemaakt wordt van de plannen om free-riders en niet-leden aan het KVGO te verbinden.

Het complete – geschreven – interview is hier te downloaden.

Nieuwsgierig naar het interview met KVGO-tv? Klik hieronder.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.Bekijk op Youtube

Opened in een nieuw venster