Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Centraal Beheer

Met Centraal Beheer hebben we een aantal afspraken op het gebied van inkomensverzekeringen: voor ondernemers en hun medewerkers. Deze verzekeringen zijn zoveel mogelijk passend gemaakt voor de grafimediabranche.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid van medewerkers

De 1e 2 jaar ziekte van medewerkers:

Tijdens de 1e 2 jaar van ziekte heeft de werkgever de verplichting om het loon volledig (jaar 1) dan wel voor 70% (jaar 2) door te betalen. Daarnaast hebben werkgever en medewerker de verplichting om te werken aan re-integratie.

Verzuimverzekering
Met de Verzuimverzekering is de loondoorbetalingverplichting die de werkgever tijdens de 1e 2 jaar van ziekte heeft, verzekerd. Naar keuze kan ook de begeleiding bij verzuim van medewerkers vanuit het Verzuimsteunpunt Grafimedia in het pakket opgenomen worden. Voordelen van dit pakket zijn:

  • De keuze in hoogte en duur van de dekking
  • 5% korting op de premie bij Centraal Beheer ten opzichte van de vrije verkoop
  • Gratis verhaalrechtsbijstandverzekering
  • Het contract kent een resultatendeling. Dit betekent dat als er positieve resultaten behaald worden, dit terugkomt in de toekomstige premie. Voor 2023 betekent dit 5% korting op de factuur.
  • De mogelijkheid van ondersteuning door het Verzuimsteunpunt Grafimedia. Let op: daarvoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Na 2 jaar ziekte van medewerkers:

WIA-verzekering
Kan je medewerker na 2 jaar ziekte nog steeds niet of minder aan het werk? Dan vraagt hij of zij een WIA-uitkering aan bij UWV. Een arbeidsongeschikte medewerker krijgt van UWV de wettelijke WIA-uitkering. Als werkgever kun je voor je medewerker(s) een WIA-verzekering afsluiten. Zodat je arbeidsongeschikte medewerker een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering krijgt. 

De volgende 10 jaar arbeidsongeschiktheid van (ex-)medewerkers:

WGA en Eigenrisicodragerschap
Als één van de medewerkers of (ex)-medewerkers in de WGA komt, keert UWV een WGA-uitkering uit aan de (ex-)medewerker. Deze uitkeringslasten berekent UWV voor 10 jaar aan de werkgever door via de gedifferentieerde premie WGA als het bedrijf uit meer dan 10 medewerkers bestaat. Dit geldt voor vaste en flexibele (ex-)medewerkers.

Zelf de regie nemen en eigenrisicodrager worden kan ook. Dan ben je als werkgever zelf voor 10 jaar verantwoordelijk voor de uitkering aan de (ex-)medewerkers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de re-integratie van (ex-)medewerkers. Het voordeel is dat je als werkgever invloed kan uitoefenen op de re-integratie na de WIA instroom. Met de WGA beslisboom check je of je eigenrisicodrager kan worden.

Werkgevers Uitstapverzekering
De Werkgevers Uitstapverzekering van Centraal Beheer verzekert de WGA uitkering die aan de (ex-)medewerkers moet worden betaald. Daarnaast biedt deze verzekering ondersteuning om de WGA instroom van (ex-)medewerkers te voorkomen en te beperken waar mogelijk. KVGO-leden met minder dan 250 medewerkers ontvangen 5% korting op de Werkgevers Uitstapverzekering van Centraal Beheer.

Personeelsvoorzieningen

Personeelsvoorzieningen biedt medewerkers uit de onderneming van KVGO-leden kortingen op verzekeringen bij Centraal Beheer.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van Centraal Beheer of bel 055 579 81 98.

Geïnteresseerd in Ledenvoordeel van Zilveren Kruis? Klik hier.

Neem met inhoudelijke vragen contact op met het KVGO, via 020 – 5435678 of info@kvgo.nl.