AVG – privacywet

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), kortweg privacywet van kracht geworden. Dat brengt veel – administratieve – verplichtingen mee. Het KVGO ondersteunt de leden hierbij met onder andere modelcontracten en een stappenplan.

Het KVGO volgt samen met het Dienstencentrum de ontwikkelingen op de voet. Zij stelden – exclusief voor KVGO-leden – drie modelcontracten op die de leden moeten helpen alles rond de AVG op orde te hebben. Deze zijn – alleen voor leden – hieronder te downloaden (versie 14 oktober 2019):

Verwerker inschakelen

Indien het bedrijf zelf ‘verwerkingsverantwoordelijke’ is en een verwerker gaat inschakelen:

Subverwerker inschakelen

Indien het bedrijf zelf verwerker is en een ‘subverwerker’ inschakelt:

Met verwerkingsverantwoordelijke verwerkingsovereenkomst sluiten:

Indien het bedrijf zelf verwerker is en met een verwerkingsverantwoordelijke een verwerkingsovereenkomst wil afsluiten:

Engelstalig

Engelstalige versie voor het KVGO-lid dat zelf verwerker is:

Stappenplan

Naast het Dienstencentrum werkt het KVGO intensief samen met de Stichting AVG. Wanneer KVGO-leden willen weten wat hun verplichtingen zijn op grond van de AVG dan is het MKB-stappenplan van de Stichting AVG voor verenigingen een goede wegwijzer. KVGO-leden kunnen vanaf 1 oktober 2020 tegen een gereduceerd tarief van €100,- gebruik maken van dit stappenplan. Nieuwe gebruikers kunnen via de KVGO landingspagina op de website van de Stichting AVG een licentie aanvragen.

Bovendien krijgen KVGO-leden in het ‘Dienstencentrum Staf Zekerheidsplan‘ op verschillende niveaus ondersteuning met kortingen oplopend tot maar liefst 25 procent!

Adviseurs

Het KVGO stelde bovendien een lijst Adviseurs Functionarissen gegevensbescherming op met specialisten die ervaren zijn in het privacyrecht:

Op de website van de Autoriteit persoonsgegevens is hier meer informatie over te vinden.

Webinar februari 2022

In februari 2022 heeft het KVGO samen met de Stichting AVG een webinar georganiseerd over het AVG stappenplan. Een samenvatting van dit webinar is hier in te zien.

De Stichting AVG organiseert twee gratis invulsessies. Hierbij worden de deelnemers stap voor stap meegenomen bij het invullen van het plan. De sessies zullen plaatsvinden op:

– dinsdag 22 februari 15.30 – 17.30 en

– dinsdag 29 maart 15.30 – 17.30

Deelname aan deze sessies is mogelijk voor geregistreerde gebruikers van het AVG stappenplan. Wanneer je nog geen geregistreerde gebruiker bent kun je je hier aanmelden. Aanmelden voor de invulsessies kan via deze link.

Meer weten?

Neem met inhoudelijke vragen contact op met Maarten Reuderink, via 020 – 5435678 of info@kvgo.nl onder vermelding stappenplan AVG.

 

Disclaimer
Het KVGO en het Dienstencentrum zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten in het model en de schade die een gebruiker van het model daardoor lijdt.