Stichting energie inkoop SEI

Draaien op gegarandeerd groene stroom tegen concurrerende prijzen? De SEI sluit voor bedrijven in de grafimediabranche contracten af voor de levering van energie.

Dat voorkomt niet alleen grote schommelingen in de kosten, maar maakt het ook mogelijk eisen te stellen. Zo werken de SEI en de leverancier strategisch samen. Daarbij gaat het vooral om duurzaamheid en kostenbesparingen, zowel bij het opwekken van energie als bij het gebruik binnen de bedrijven. De leidraad daarbij is dat de duurzaamste energie de energie is die je niet gebruikt. Op dit moment is Engie onze leverancier van stroom en Total Gas & Power onze gasleverancier.

Behalve een scherpe prijs biedt de SEI raamovereenkomst de leden meer zekerheid vergeleken met overeenkomsten die per bedrijf moeten worden onderhandeld. Meer of minder verbruik heeft bij ons geen gevolg voor het tarief.

Door de werkzaamheden van de SEI bespaart een deelnemend bedrijf bovendien tijd. Aangesloten leden hoeven niet meer zelf de energiemarkt op om deze te volgen en offertes te vergelijken. Telefonische colporteurs hoeft u niet meer te woord te staan.

Deelnemers van de SEI hebben via ons portal tevens de mogelijkheid tot kosteloos online inzicht in het energieverbruik. Verder maken wij goede afspraken over de mogelijkheden voor het terugleveren van stroom van zonnepanelen.

Tarieven 2020-2021-2022: Groene stroom (Europese Wind) (ENGIE)
Eerste periode clickcontract: 01-01-20 t/m 31-12-20
Piek: 5,632 ct/kWh
Dal: 4,401 ct/kWh

Tweede periode clickcontract: 01-01-21 t/m 31-12-21
Piek: 4,887 ct/kWh
Dal: 3,807 ct/kWh

Tarieven 2021-2022-2023: Gas (TOTAL)
Eerste periode clickcontract: 01-01-21 t/m 31-12-21
Kleinverbruik (inclusief regietoeslag) 16,887 cent per m3

Let op: de SEI brengt een eenmalige toetredings- en een maandelijkse administratievergoeding in rekening.

Stappenplan voor zonnepanelen
Zonnepanelen spelen een belangrijke rol in de energietransitie en leveren daarnaast een financiële besparing op. Ook steeds meer grafische bedrijven overwegen om zonnepanelen te plaatsen.

De Stichting Energie Inkoop (SEI) van het KVGO ondersteunt de deelnemers hierbij. De SEI maakt altijd heldere afspraken met stroomleveranciers over het teruglevertarief.

Voordat de zonnepanelen uiteindelijk kunnen worden geplaatst moet er een aantal (technische) beslissingen worden genomen. De SEI heeft een stappenplan opgesteld met daarop de belangrijkste aandachtspunten.

Let op: Zonnepanelen kunnen brand en dakschade veroorzaken. Er is dus een verhoogd risico. Dat kan betekenen dat je brand- en/of opstalverzekeraar extra voorwaarden stelt of de premie verhoogt. Overleg vóór het plaatsen van de panelen met de verzekeraar wat hun eisen zijn.

 

Bel 020 543 55 58
Stuur een e-mail naar Taco Mansens