Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Let op: Milieu-inspecteurs starten met controlebezoeken informatieplicht energie

We hebben vernomen dat de milieu-inspecteurs al afspraken aan het maken zijn met grafische bedrijven voor controlebezoeken. Zorg ervoor dat u in ieder geval kunt laten zien dat u met de informatieplicht bezig bent. Mocht u nog niet alle maatregelen hebben uitgevoerd of daarvoor alternatieve maatregelen hebben genomen, vul dan in wanneer u die dan gaat uitvoeren.

U kunt uw Informatieplicht nu ook heel eenvoudig regelen via de Energie RI&E, die u met veel achtergrondinformatie over de maatregelen ondersteunt  tijdens het invullen. Dit gaat veel eenvoudiger dan het melden via de RVO-site.

Het Dienstencentrum organiseert nog gesubsidieerde invulbijeenkomsten op 4 en 11 september 2019.  De prijs hangt af van uw bedrijfsgrootte, voor meer informatie: info@dienstencentrum.com.

Zie verder ook: Kennisplatform Energie KVGO Grafimedia; de website van RVO en Infomil informatieplicht (o.a. wat te doen bij huur). De verbeterde Erkende maatregellijst (EML) energiebesparing evenals de maatregellijst “Doelmatig beheer en onderhoud” kunt ook vinden op de website van Infomil.

In het Informatieblad toezicht op de energiebesparing van het kenniscentrum Infomil wordt ook ingegaan op handhaving en boetes. Wij gaan ervan uit dat dit jaar er niet meteen handhavend zal worden opgetreden indien bedrijven nog niet of niet geheel voldoen aan de informatieplicht: zeker als ze  laten zien dat ze er mee bezig zijn.

Krijgt u een inspectie laat ons dan weten wat uw ervaringen zijn geweest (info@kvgo.nl) onder vermelding ”inspectie informatieplicht” of bel Maarten Reuderink op 020 54 35 678). Bij hem kunt u ook nadere informatie krijgen over de informatieplicht.