Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Mark Bonenkamp: “KVGO-Ledenraad levert me nuttige informatie op”

“Als je je als bedrijf aansluit bij een vereniging als het KVGO moet je geen slapend lid zijn. Daarom ben ik er actief bij betrokken. Vandaar dat ik destijds, nadat we weer lid waren geworden, graag in de Ledenraad ben gaan zitten. Ik doe het inmiddels al een jaar of acht. Het bevalt dus zeker, anders was ik er al lang mee gestopt.”

Mark Bonenkamp van Vogelaar Verzenders in IJsselstein vertegenwoordigt in de Ledenraad van het KVGO het segment midden. Hij vindt het de moeite waard om er tijd in te investeren.

“Het levert altijd meer op dan je moet investeren. Aan de ene kant ben je in een vroeg stadium betrokken bij het beleid. Daar kan je dan ook een stem in hebben. Aan de andere kant hoor je tijdens de vergaderingen vaak nieuwe dingen die van belang zijn voor je eigen bedrijf. Dat aspect wordt nog weleens onderschat, denk ik.

Wij werken voor veel verschillende drukkerijen, dus ik praat ook veel met collega’s. Of ze nu KVGO-lid zijn of niet, ze blijken vaak niet op de hoogte te zijn van belangrijke onderwerpen die wel spelen voor hun bedrijf. Misschien krijgen ze wel een nieuwsbrief,  maar die wordt dan niet gelezen. In de Ledenraad krijg je die informatie wel, en dan vaak op zo’n manier dat je er niet omheen kunt.”

“Vind ik na al die jaren dat de Ledenraad goed functioneert? Ja, dat denk ik wel. Kijk, er zijn altijd dingen die beter kunnen en daar praten we ook over. Maar over het algemeen vind ik dat het prima draait zo. Ik heb me dan ook graag weer beschikbaar gesteld. Er zijn tegenwoordig vaak te weinig kandidaten, jammer, dat was vroeger wel anders maar de ledenkring is helaas nogal uitgedund.”