Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

5 misverstanden over cybersecurity – wist jij dit?

Lees onderstaand de vijf misverstanden over cybersecurity.

1. Mijn anti-virusprogramma beschermt me voldoende

Helaas. Natuurlijk is het goed om een anti-virusprogramma te hebben. En er zijn prima programma’s op de markt die doen wat ze moeten doen: je tegen virussen beschermen. Maar ze doen niets tegen andere aanvallen van hackers. 

2. Hackers richten zich alleen op grote bedrijven

Fout! Veel hackers laten grote organisaties het liefst met rust. Die hebben namelijk vaak al veel beveiligingsmaatregelen getroffen en zijn moeilijker binnen te dringen. Juist de kleinere organisaties zijn een geliefd doelwit.  

3. Digitale aanvallen komen altijd van buitenaf

Nee. Juist met de groei van tijdelijk en flexibel personeel krijgen meer medewerkers toegang tot de interne systemen van een bedrijf. En dan is er ook de dreiging dat ongetrainde medewerkers op een verkeerde link in een e-mail klikken. 

4. Mijn wachtwoord is zo sterk, dat raadt niemand

De echte kracht van een wachtwoord zit in de lengte ervan. Speciale programma’s die wachtwoorden kraken hebben geen moeite met korte wachtwoorden, maar lange zijn veel lastiger.  

5. Digitale veiligheid is complex en duur

Dat is een groot misverstand. Als je 20% veiligheid toevoegt aan je bedrijf, ben je in de regel al 80% veiliger. Het zijn namelijk de kleine, dagelijkse dingen die het verschil maken.

Wil jij weten wat die belangrijke 20% stappen zijn? Doe dan mee met Samen Digitaal Veilig. Deelname is kosteloos voor jou als KVGO lid. Wij adviseren al onze leden dringend om mee te doen aan Samen Digitaal Veilig. Je kunt je aanmelden op: Samendigitaalveilig.nl/kvgo

 

Het project Samen Digitaal Veilig is onderdeel van nieuwe samenwerkingsafspraken tussen de ondernemersorganisaties (VNO-NCW, MKB-Nederland) en de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en Klimaat en het Digital Trust Center.

Bron: DTC