Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

November: jaarlijkse eenmalige bruto uitkering

Werknemers krijgen in november de jaarlijkse eenmalige bruto uitkering van 1%. Dat staat in de Grafimedia cao.

De berekening

De eenmalige uitkering van 1% geldt voor het hele jaar 2022. De uitkering wordt berekend over het salaris, vakantietoeslag, eventuele ploegentoeslag en eventuele andere vaste toeslagen die werknemer in de periode 1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022 heeft ontvangen. Let op: deze referentieperiode wijkt dus af van het kalenderjaar waarop de uitkering betrekking heeft.

De bruto eenmalige uitkering maakt geen deel uit van de heffingsgrondslag voor het pensioen en de grafische fondsen.

Uitzendkrachten

Uitzendkrachten hebben recht op de inlenersbeloning. Tot en met 2022 hoort de jaarlijkse eenmalige bruto uitkering daar niet bij. Vanaf januari 2023 wel. Dat heeft te maken met een wijziging in de uitzend-cao vanaf dat moment. Zie voor meer informatie: Inlenersbeloning voor uitzendkrachten (alleen voor KVGO-leden).

Payrollers

Payrollers hebben recht op dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als de medewerkers die bij werkgever in dienst zijn in een gelijke of gelijkwaardige functie. De eenmalige bruto uitkering moet dus ook aan payrollers worden toegekend.

Meer weten?

De bepaling staat in de Grafimedia cao in artikel 2.7. KVGO-leden kunnen uitleg lezen op de Personeelswijzer bij Jaarlijkse eenmalige bruto uitkering. En uiteraard kan je bellen met het KVGO via 020-5435 678 of e-mailen naar info@kvgo.nl.