Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

NOW 1: uitstel voor indienen derdenverklaring mogelijk

Uiterlijk 31 oktober 2021 moet de definitieve vaststelling van NOW 1 worden aangevraagd. Omdat het UWV signalen ontvangt dat accountants en deskundige derden in tijdnood komen bij het maken van derden- en accountantsverklaringen bestaat nu de mogelijkheid de derdenverklaring op een later moment in te dienen.

Derdenverklaring

Een derdenverklaring is nodig bij een voorschot boven de € 20.000,- of een definitieve subsidie boven de € 25.000,-. Een derdenverklaring kan afgegeven worden door bijvoorbeeld een administratiekantoor, belastingconsulent, boekhouder of accountant. Vanaf een voorschot van € 100.000,- of een definitieve subsidie boven de € 125.000,- is een accountantsverklaring vereist.

Voorwaarden

Een derdenverklaring moest voorheen, anders dan de accountantsverklaring, direct bij de aanvraag tot vaststelling van de NOW 1 worden ingediend. Nu bestaat de mogelijkheid om de derdenverklaring uiterlijk 14 weken na 31 oktober 2021 in te dienen.

Voorwaarde voor het verkrijgen van het uitstel is dat de aanvraag voor de definitieve vaststelling NOW 1 uiterlijk op 31 oktober 2021 wordt gedaan. De werkgever kan in het aanvraagproces de mogelijkheid aanvinken om de derdenverklaring later in te dienen. Het aanvraagproces zal op dat moment afgebroken worden. De aanvraagprocedure wordt vervolgens voortgezet op het moment dat de derdenverklaring beschikbaar is.

Accountantsverklaring

Voor het indienen van de accountantsverklaring bestond de mogelijkheid tot uitstel van maximaal 14 weken al. Deze mogelijkheid blijft bestaan.

Complexe concernstructuur

Voor bedrijven met een bijzonder complexe concernstructuur mag de accountant zijn werkzaamheden beperken. Daaraan is een aantal voorwaarden verbonden. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Aanvraag niet op tijd

Wanneer de aanvraag voor definitieve vaststelling voor de NOW niet of niet op tijd wordt gedaan, wordt de subsidie op nihil gesteld. Het ontvangen voorschot moet in zijn geheel worden terugbetaald.