Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

NVWA controleert op naleving Europese Verordening ‘hout en houtproducten’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft KVGO-leden aangeschreven in verband met de naleving van de Verordening 995/2010 hout en houtproducten. De NVWA gaat bedrijven hierop controleren.

De verordening geldt voor het merendeel van de KVGO-leden. Namelijk: alle bedrijven die houtpulp, papier en karton dan wel producten van papier en karton maken, kopen of verkopen hebben in meer of mindere mate met deze verordening te maken.

In deze download staat onder meer beschreven wat wel en niet onder de verordening valt en welke verplichtingen hieruit voortvloeien:

Toezicht en meer informatie

Het toezicht op de naleving van de verordening wordt gedaan door de NVWA. Uitgebreide informatie over de verordening en de verplichtingen zijn te vinden op de website van de NVWA.

De tekst van de verordening (in het Engels en Duits) staat hier: EUR-lex.europa.eu/verordening.

Het KVGO heeft graag een beeld van de controles van de NVWA. Wil je het aan Maarten Reuderink laten weten als je te maken krijgt, of misschien al hebt gekregen, met een controle door de NVWA? Uiteraard kan je ook bij hem terecht als je vragen hebt. Maarten is bereikbaar via e-mail (info@kvgo.nl onder vermelding van “houtverordening”) en per telefoon 020-5435 678.