Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Onthulling gedenksteen “Gevallen drukkers” II

Het KVGO en genodigden zijn gisteren bijeengekomen bij het oorlogsmuseum in Overloon voor het onthullen van de gedenksteen “Gevallen drukkers”, in 1950 gemaakt door Joop Veldheer. Na jarenlang een plek te hebben gehad in het gebouw van het KVGO te Amstelveen, heeft het KVGO na de verhuizing van Amstelveen naar Schiphol-Rijk de steen aan het museum geschonken. Een eerbiedwaardige plek.

Gemêleerd gezelschap

Een mooi, uiteenlopend gezelschap is bijeengekomen voor deze onthulling. Leden, bestuursleden, medewerkers, oud-medewerkers en de pers hebben zich verzameld in Overloon om zelf te aanschouwen dat de steen een gedenkwaardige plek heeft gekregen. We hebben gezamenlijk genoten van een kop koffie en na de rondleiding was er de mogelijkheid voor iedereen om de rest van het museum te bezoeken.

Woord van dank

Wij zijn de oud KVGO-medewerkers, waaronder Teus van Veen, dankbaar voor hun inzet om de steen op deze plek te krijgen. Verder willen wij Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum bedanken en Marlon en Janneke voor de prettige samenwerking en de warme ontvangst. En uiteraard Christ van den Munckhof voor het delen van zijn familiegeschiedenis uit de tijd van de oorlog en het onthullen van de steen. Last but not least, Rikus ten Brücke fotograaf, Peel en Maas Media Venray voor het beschikbaar stellen van het beeldmateriaal. Onderstaande foto’s en video zijn van zijn hand. Lees ook het artikel dat PrintMatters plaatste over dit event en De Grafische Vakpers.

Deze inhoud is beschikbaar na acceptatie van de cookies.

Bekijk op Youtube Opened in een nieuw venster

Museum bezoek

Was je verhinderd hier gisteren bij aanwezig te zijn, maar zou je wel graag het oorlogsmuseum bezoeken en de steen op zijn (nieuwe) plek zien, mail ons dan. Gedurende de hele meimaand willen we KVGO-leden en hun medewerkers (inclusief hun gezinnen) namelijk de kans geven om tegen een gereduceerd tarief het museum te bezoeken en stil te staan bij de rol van drukkers in verzet. KVGO-leden kunnen hiervoor een code ontvangen die 15% korting biedt op de entreeprijs met daarbij een bon voor een kop koffie, thee of fris. Wil je gebruik maken van dit aanbod? Stuur dan een mail met je personalia en het gewenste aantal kortingscodes naar evenementen@kvgo.nl (o.v.v. Kortingscode Oorlogsmuseum).