Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Ontvang subsidie voor energieadvies en bespaar kosten!

Verbruik jij jaarlijks niet meer dan 25.000 m3 aardgas en 50.000 kWh elektriciteit? Dan kan jij een subsidie aanvragen voor energieadvies op maat.

 

Via de “Subsidieregeling Verduurzaming MKB” kan je een vergoeding krijgen die maximaal 80% van de kosten vergoedt voor de inhuur van een energieadviseur. Uit ervaring weten wij dat bedrijven na een energie-audit gemiddeld meer dan 7.500 euro per jaar besparen op hun energiekosten.

Hoe werkt de subsidie?

  • Check of jouw bedrijf eenjaarlijks energieverbruik hebt lager dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit. Is jouw verbruik hoger? Dan val je onder de energiebesparingsplicht.
  • Kies een betrouwbare en onafhankelijke energieadviseur en controleer vooraf of de energieadviseur aan de eisen voldoet. tips voor het vinden van een energieadviseur staan hier: Vind de energieadviseur die bij u past (rvo.nl)
  • Ontvang energieadvies op maat voor jouw bedrijf.
  • Kies uit het advies één of meer verduurzamingsmaatregel(en) die jij wilt uitvoeren.
  • Vraag de energieadviseur eventueel ook je te ondersteunen bij de uitvoering van één of meer maatregelen uit het advies. 
  • Laat uw adviseur de subsidie aanvragen in de digitale aanvraagomgeving. (dit kan je ook zelf doen).

Wat is belangrijk?

  • De regeling is op basis van volgorde van binnenkomst tot het budget op is. Je vindt het budget dat nog beschikbaar is op de SVM informatie paginaWacht dus niet te lang!
  • Heb je deze subsidie al in 2021 of in 2022 voor een bedrijfsgebouw aangevraagd? Dan krijgt je voor dat bedrijfsgebouw in 2023 niet opnieuw subsidie, voor andere gebouwen of nieuwe locaties is de subsidie wel beschikbaar.

Met het oog op de hoge energiekosten zien wij hier een uitgelezen kans om kosten te besparen en tegelijk te verduurzamen. Dus: vraag de subsidie vooral aan als je aan de voorwaarden voldoet.

vragen?

Heb je hierover nog vragen? Of wil je wat meer uitleg hierover? Neem dan contact op met het KVGO via info@kvgo.nl of bel naar 020 543 56 78.