Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Oproep Grafische Werkplaats Amsterdam

De Grafische Werkplaats Amsterdam doet een oproep voor giften om hiermee een glazen pui in het pand te kunnen realiseren. Sinds 2021 huist de werkplaats in de indrukwekkende scheepsbouwloods van de NDSM werf in Amsterdam Noord. Helaas is de loods ook een vochtige plek. Het is belangrijk dat de persen en het papier – en ook de gebruikers daarvan – beter beschermd worden. Dat willen zij doen door middel van een glazen pui te realiseren. Om dit voor elkaar te krijgen zijn externe gelden nodig, vandaar deze oproep voor donaties! GWA heeft ANBI status en daarmee is uw gift voor 125% aftrekbaar.

Wie is GWA?

Grafische Werkplaats Amsterdam is een stichting die zich sinds 2004 inzet voor het
behoud van grafisch erfgoed. Ze delen kennis over de ambachtelijke druktechnieken door
middel van cursussen en workshops aan iedereen die het weten wil. Ze stellen drukpersen,
letters en overige materialen ter beschikking aan scholieren, studenten, kunstenaars en
andere liefhebbers. GWA maakt nieuwe generaties op die manier enthousiast voor het
maken van drukwerk.

Vanwaar deze oproep?

Sinds 2021 huist de werkplaats in de indrukwekkende scheepsbouwloods van de NDSM
werf in Amsterdam Noord. Een A locatie als het gaat om zichtbaarheid, bereikbaarheid en
omgeving: de werf is een plek waar vele kunstenaars en ambachtslieden werken en
samenkomen, en een publiekstrekker die in alle toeristengidsen genoemd wordt. Maar de loods is ook een vochtige plek. Het is van groot belang dat de persen en het papier – maar ook de gebruikers ervan – beter beschermd worden. Dat wil GWA realiseren door middel van een glazen pui, die ervoor zorgt dat ze de winter met gerust hart tegemoet kunnen zien.

ANBI status

GWA vraagt om giften van EUR 1.000,-. De stichting heeft ANBI status en daarmee is jouw gift voor 125% aftrekbaar. In ruil krijg jij een goed gevoel én jouw bedrijfsnaam wordt genoemd op de website. Daarnaast zul je worden uitgenodigd voor een rondleiding in de werkplaats, met al je medewerkers! Kijk even op de website van GWA of mail naar contact@grafischewerkplaatsamsterdam.nl om na te vragen hoe jij jouw donatie kunt overmaken.