Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Print Pakt Live: een schitterend podium om drukwerk te promoten

Waar ontmoet u mensen die hongerig zijn naar drukwerk? Naar voor ons vertrouwde, maar voor hen vaak nieuwe manieren om via papier te communiceren? Waar lopen 300.000 bezoekers rond en vinden er zo’n 18.000 de weg naar Print Pakt Live? Precies. Op Dutch Design Week in Eindhoven.

Ooit een stand op de Dutch Design Week overwogen? Wie zich op dat glibberige pad begaf, kent de voetangels en klemmen die een presentatie in de weg staan. En dan hebben we het niet eens over de entree fee of andere eisen die de organisatie aan de deelnemers stelt.

Het KVGO spande zich jaren in om het grafisch product onder de ogen van een duizendkoppig publiek te brengen. Print Pakt Live bleek het ideale vehikel waarin grafische bedrijven hun krachten bundelen en promotie kunnen maken voor het grafische product.

Net als in 2016 en 2017 vindt Print Pakt Live plaats in de Black Box van Yksi in Eindhoven. En met een relatief beperkte inzet aan energie en tijd kunt u daar bij zijn. Neem medewerkers mee. Nodig relaties uit. Promoot print. En zie met eigen ogen wat Joost Swarte van de Black Box weet te maken. Wat zijn de mogelijkheden?

Relaties
Ga tijdens Print Pakt Live aan tafel met uw relaties en bezoek ook gezamenlijk de Dutch Design Week. Elke dag bestaat twee keer de mogelijkheid voor KVGO-leden om voor eigen genodigden en bezoekers een inspirerende bedrijfspresentatie te houden over bijvoorbeeld een specialiteit of een bijzonder grafisch project.

Print Pakt zorgt voor de ontvangst, een inleiding over de Dutch Design Week en een passe-partout tot maximaal twintig deelnemers per sessie. Het is mogelijk een programma met een ‘spreker op maat’ aan te vragen. Er is plaats voor maximaal twee presentaties per dag, rond 11.00 uur en 14.00 uur. Bedrijven kunnen zelf voor of na de presentatie met hun genodigden een brunch of lunch organiseren.

Print promoten
Elke dag is er de mogelijkheid voor een grafisch bedrijf om als ‘print promotor’ aanwezig te zijn en opmerkelijke grafische producten te presenteren. In twee vitrinekasten kunnen een kleine verzameling aan producten worden uitgestald, waarna de promotor (v/m) de bezoekers kan bijpraten over de toegepaste technieken, het gebruikte materiaal of de bijzondere uitvoering.

Let op: tijdens een bijeenkomst met relaties kan er alleen een print promotor van het eigen bedrijf in actie komen. Er zijn in totaal maximaal twee maal negen, maakt achttien, sessies te vergeven. Mochten meer bedrijven zich aanmelden, dan gaan we loten.

Op de kaart
Print Pakt daagt alle KVGO-leden uit om een prachtig setje kaarten aan te leveren van 10 bij 15 centimeter met een mooi, inspirerend en liefst verrassend ontwerp. Uitgevoerd met bijvoorbeeld speciale inkten, een fraaie veredelingstechniek of op bijzondere papiersoorten.

De voorkant is nadrukkelijk bedoeld als inspiratiebron (en dus niet als reclame-uiting), waarmee u ontwerpers op nieuwe ideeën brengt over
grafische mogelijkheden. Op de achterkant licht u de gebruikte techniek of papiersoort kort toe (in maximaal 90 woorden) en vermeldt
u uiteraard uw adresgegevens, zodat de geïnteresseerde DDW-bezoeker weet waar hij of zij de makers kan bereiken.

De kaarten kunnen door de bezoekers worden meegenomen of – gratis – worden verstuurd. PostNL neemt, net als in 2017, de verzending voor zijn rekening.

Expositie
De derde editie van Print Pakt Live brengt eind oktober een primeur naar Eindhoven: we exposeren ditmaal de volledige selectie van de Best Verzorgde Boeken 2017 tijdens de Dutch Design Week. De vakjury selecteerde begin dit jaar de 33 Best Verzorgde Boeken uit Nederland uit 342 inzendingen. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

Paper Trail
Ook buiten de Black Box is veel drukwerk te vinden in Eindhoven. De redactie maakt een selectie uit opvallende producties en zet deze bij elkaar in een – uniek afgewerkte – Print Pakt Live Paper Trail. Stop de Paper Trail bij klanten in de zak en start uw eigen rondleiding langs de grafische topstukken die elders op de Dutch Design Week te vinden zijn.

Workshops
Net als tijdens eerdere edities organiseert Print Pakt Live verschillende workshops in de Black Box die de bezoekers op een creatieve manier (opnieuw) kennis laten maken met papier en drukwerk.

De Paper Clinic, waarin creatieven op een verrassende manier de eigenschappen van papier ontdekken, is inmiddels een vast onderdeel op het programma. Onder het motto Trudy in zwart/wit, vertelt grafisch specialist Trudy Dorrepaal over een bijzondere papiercollectie van witte papiersoorten en onorthodoxe manieren om het zwartste zwart te drukken.

In de planning staat een workshop van Myrte de Zeeuw, illustrator met een studio op Strijp-S in de Apparatenfabriek. De Zeeuw bouwde met haar illustraties een lifestylemerk op. Dankzij ontwikkelingen op het gebied van digitaal drukwerk in kleine oplagen, groeide het merk naar een brede collectie woonaccessoires. Tijdens de workshop gaat De Zeeuw in op de voordelen van digitale print bij het ontwikkelen van haar collectie.

Sneak preview
Het KVGO en Print Pakt Live organiseren op dinsdag 23 oktober samen met SintLucas een inspirerende sessie voor de leden. ’s Ochtends een flitsende sessie in het gebouw van SintLucas. Pak daarna via een tussenstop bij Print Pakt Live de kans om de Dutch Design Week te bezoeken.

Alles op de Dutch Design Week ademt toekomst. Dat is op SintLucas in Eindhoven niet anders. Hier komen de grafici van morgen vandaan. Zij beschikken over de vaardigheden, kennis en enthousiasme om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.

Jonge mensen brengen nieuwe dynamiek in de bedrijfstak, maar de band tussen bedrijven en opleidingen is de afgelopen jaren steeds losser geworden. Logisch, want de vraag naar medewerkers was nihil.

Dat gaat veranderen. Er is niet alleen behoefte aan nieuwe mensen, maar ook aan nieuwe technieken, aan mensen die alles uit de hard- en software halen wat er inzit. Met welke kennis, machines en materialen kan ik mijn klanten niet alleen nu, maar ook morgen ondersteunen? Daarbij gaat het niet om techniek alleen. Wat zijn de belangrijkste maatschappelijke trends waar ik als ondernemer op moet inspelen?

Magazine
Op 2 september verschijnt – speciaal voor KVGO-leden – een papieren magazine met alle mogelijke informatie over Print Pakt Live en de Dutch Design Week.

Meer weten? Ga naar de website.