Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Print Pakt Live trekt veel publiek op Kennisplein Grafische Vakbeurs

De workshops op het Print Pakt Live Kennisplein, tijdens de Vakbeurs in Gorinchem, blijken een schot in de roos. Beursbezoekers stellen de inspirerende kennissessies zeer op prijs.
Jos Steutelings, van het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC), opende de reeks workshops op het Print Pakt Kennisplein met een pleidooi, de mogelijkheden van e-commerce beter te benutten: “online biedt print goede kansen als extra verkoopkanaal.”

Steutelings, die de Vakbeurs in Gorinchem voor het eerst bezocht en aangenaam verrast werd door de ambiance, signaleert dat grafische bedrijven de online-mogelijkheden vaak nog te veel vanuit een conventioneel model benaderen: “een portal is veel meer dan alleen de techniek. Oriënteer je vooraf goed: weet wie je gaat bedienen, en hoe. Het draait om sales en marketing.”

Klik hier voor het filmpje

Ideale aanvulling
Hoe verdien je geld met social media? Dat was de centrale vraag van de Print Pakt-workshop van Toob Alers van de vkgo. Het aantal gebruikers van kanalen als Facebook, Twitter en YouTube is enorm, en social media is dan ook nauwelijks weg te denken uit de bedrijfsstrategie.

Aan de hand van een aantal vragen, die het publiek tijdens de workshop invulden, kwam Toob tot de kern. Delen, reageren en waarderen via social media leveren veel aandacht op voor het product, en hebben grote invloed op merkbeleving. Al snel bleek het grafische product, in de meeste gevallen, de ideale aanvulling op de inzet van digitale middelen. De bezoekers raakten met Toob in gesprek over de beste manier om social media in te zetten tijdens een campagne. Uit de interactieve sessie kwamen zelfs allerlei suggesties naar voren van de deelnemers, waaronder een (zeer) jonge YouTube-ondernemer.

Klik hier voor het filmpje

Handige tips
De workshop van erkend Adobe-specialist Peter Villevoye, dagelijkse om 15.00 uur, spreekt een breed publiek aan. Hij beschikt bovendien op het Print Pakt Kennisplein over een eigen hoek, waar hij de hele dag, met het beeldscherm voor zich, zijn kennis deelt met de beursbezoekers. Beursbezoekers kunnen daar bij hem terecht voor antwoord op alle praktische vragen en handige tips bij dringende zaken op het gebied van premedia-software.

Zilveren KVGO-speld
Alice en Andries Slagter van Drukkerij Comprint in Sappemeer werden op het Print Pakt Live Kennisplein verrast: Alice kreeg een zilveren KVGO-speld vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de branchevereniging.

Kijk voor de laatste impressie en interviews op het YouTube-kanaal van KVGOtv