Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Publiek kiest winnaar Kalenderwedstrijd 2017

De jury van de Kalenderwedstrijd heeft gesproken: tot 20 maart mag het publiek uit negen nominaties de officiële winnaar van de KW Award 2017 kiezen. Nominaties en stemformulier zijn te vinden op kalenderwedstrijd.nl. Nooit eerder in de 35-jarige geschiedenis van de competitie was de invloed van het publiek op de winnaar van de Kalenderwedstrijd zo groot.

Op www.kalenderwedstrijd.nl geven de juryleden op video een korte toelichting bij elke nominatie. Er is bovendien beeldmateriaal en informatie over de kalender of agenda te vinden waardoor de sitebezoeker een goede indruk krijgt van de kwaliteit van de inzending.

Op 22 maart maakt de Kalenderwedstrijd de winnaar van de KW Award bekend in Interface in Scherpenzeel. En omdat het de 35ste uitreiking is, wordt het evenement deze keer extra feestelijk.

Tijdens een bijeenkomst in de IJ-Kantine te Amsterdam bogen juryleden Ronald Kolk (Ronald Kolk Haute Couture), Jos Steutelings (VIGC) en Herbert Binneweg (Plantin Genootschap) zich over de 74 inzendingen.

17_02_JureringKW2017-13.jpgWedstrijdleider en -oprichter Rien Berends zag er op toe dat de jurering volgens de regels verliep. De organisatie koos voor een geheel nieuwe aanpak met een driekoppige jury, inclusief grafische outsider en topcouturier Ronald Kolk.

In plaats van het toekennen van een prijs per categorie wordt er deze keer één hoofdprijs, de KW Award, gegeven aan de inzending die door het publiek is gekozen uit de nominaties.

Daarnaast koos de KW-jury de winnaar van de Typografieprijs, de KVGO-prijs en de Febelgra-prijs. Ook deze winnaars worden bekendgemaakt op 22 maart in Interface te Scherpenzeel. Hetzelfde geldt voor de winnaars in de studentencategorie.

De nominaties, runners up en studenteninzendingen zijn onder meer te zien tijdens de Grafische Vakbeurs Gorinchem van 14 tot en met 16 maart op stand E 101. Bezoekers kunnen daar stemmen op de winnaar van de Publieksprijs Grafische Vakbeurs Gorinchem. Elke stemmer maakt kans op een dinerbon voor twee. De winnaar van deze publieksprijs wordt tevens bekendgemaakt bij de prijsuitreiking in Scherpenzeel.

Dit zijn de genomineerden voor de KW Award 2017 (in willekeurige volgorde):

  • Beleef de 5 zintuigen (Consultes)
  • Design-Agenda 2017 (Wie Maakt Het)
  • De Zwarte Zwaan (Zwaan Printmedia)
  • Een beetje van jezelf met de hulp van Verloop (Drukkerij Verloop)
  • Anniversary 170 years (Van Heertum Design)
  • Ceci n’est pas un calendrier (Agfa Graphics)
  • Veel bijzondere dagen maken een bijzonder jaar (Drukkerij Wihabo)
  • Verscheur Me! (Cayman)
  • The Cube Calendar (Philip Stroomberg)