Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Samenwerking tussen het KVGO en Samen Digitaal Veilig (SDV)

Het KVGO start samenwerking met het platform Samen Digitaal Veilig.
Dit initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland helpt ondernemers om veilig digitaal te werken. Gebruik van het platform is gratis voor leden van het KVGO.

Cybercriminaliteit door gijzeling van bedrijfsgegevens is in dit digitale tijdperk een groot bedrijfsrisico. En dat wordt niet altijd onderkend. Uit onderzoek blijkt dat minder dan twintig procent zich actief inzet om digitaal veilig te werken. Dat is schrikbarend weinig. Door in te zetten op preventie kan een ondernemer veel leed voorkomen. Digitale kwetsbaarheid kost veel geld.

Hoe werkt het?

Samen Digitaal Veilig is een praktische website voor ondernemers om zichzelf en hun medewerkers op te leiden in digitale veiligheid. Medewerkers worden getraind via korte opleidingsvideo’s en vragen. Via een automatische uitvraag ziet de ondernemer of zijn IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. En na het invullen van een veiligheidsscan komen alle resultaten en voortgang van de organisatie, leveranciers en medewerkers in één veiligheids-dashboard te staan.

Waarom dit platform?

“Wij merken dat veel ondernemers het belang van veilig digitaal werken niet scherp op het netvlies hebben” zegt mede-initiatiefnemer van Samen Digitaal Veilig en directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. “De materie is complex en de ervaring leert dat veel ondernemingen de risico’s onderschatten of menen dat het zo’n vaart niet zal lopen omdat niemand op hun data zit te wachten. En dat is een misvatting. Het gaat de criminelen erom dat jouw digitale klantgegevens, agenda-afspraken en data cruciaal zijn voor jouw bedrijfsvoering. En dat jij geld wilt betalen als de toegang tot die gegevens is geblokkeerd”.

Zet kosteloos de eerste stappen

Samen Digitaal Veilig helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen! Je doet dat niet alleen; ook je medewerkers en je IT-leveranciers spelen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als je een deel van jouw IT aan hen hebt uitbesteed. In het platform komen alle groepen samen: jijzelf, je medewerkers en je IT-leveranciers:

  • Verhoog je kennis van je medewerkers met praktische instructiefilmpjes
  • Check de afspraken met je IT-leveranciers met een handige vragenlijst
  • Krijg beter inzicht in jouw situatie met een organisatiescan

Alle resultaten komen samen in een overzichtelijk dashboard; zo weet je precies waar je mee aan de slag moet!

Doe mee!

Ga direct naar samendigitaalveilig om je aan te melden of kijk op samendigitaalveilig.nl voor meer informatie.

Webinar met ethisch hacker

Op donderdag 13 oktober om 16.00 uur organiseert Samen Digitaal Veilig een gratis webinar. In dit webinar legt een ethisch hacker uit hoe hij te werk gaat en leer je hoe je de eerste stappen zet naar digitale veiligheid. Hiermee maak je niet alleen je eigen bedrijf, maar de hele sector een stuk veiliger. Ook kun je je aanmelden voor een nieuwe tool die je hierbij ondersteunt en krijg je kosteloos begeleiding via webinars. Je mag dit echt niet missen!

Aanmelden via deze link.

 

Meer weten?  Neem dan contact op met het KVGO 020-5435678 of e-mail info@kvgo.nl