Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Scholieren van nu zijn je collega’s van de toekomst!

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) heeft als missie de duurzame aspecten van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. Om hieraan bij te dragen zetten ze verschillende middelen en kanalen in. Maar een heel belangrijk middel dat tot nu toe redelijk onbenut is gelaten, zijn al die mensen die werkzaam zijn in de keten.
En laten dat nu de beste ambassadeurs zijn die we kunnen wensen!

Heb je ooit een kind horen zeggen: ik word oudpapierondernemer, adviseur recycling, procesoperator, directeur van de papierfabriek of grafisch ondernemer? Nee. Ze kennen deze mooie beroepen nog niet. Dat kan veranderen als wij – iedereen werkzaam binnen de keten – die leerlingen in een gastles op school vertellen en laten zien hoe leuk ons werk is. Het is niet voor niets dat de vele professionals in onze sector al jarenlang bij dezelfde werkgever in dienst zijn. Die trots over jouw werk kun je mooi delen als scholen via jouw (klein)kind, neef, nicht, buurmeisje of -jongen vragen te komen vertellen over je werk.

De grootste ambassadeur van ons vakgebied ben jij!

Voor leerkrachten en scholieren heeft het IPK al even terug een lespakket ontwikkeld. Dit jaar vulden ze dat aan met een folder Natuurlijk Papier & Karton en de poster Kringloop Papier & Karton. Op dit moment wordt ook nog eens gewerkt aan een serie animaties De wereld van Papier & Karton. De eerste over duurzaamheid en recycling staat al online.
Er is tevens een basis powerpoint beschikbaar passend bij een verhaal over papier en karton, alleen nog even je eigen tekst erin zetten.IPK powerpoint kids

Met een goed verhaal voor de klas

Al deze middelen voor leerkrachten en leerlingen, zijn ook prima in te zetten voor een gastles over een van de vele beroepen binnen de papierketen. Dus wie door (klein)zoon, (klein)dochter, neef, nicht, buurjongen- of meisje op school wordt gevraagd te vertellen over zijn of haar beroep hoeft niet met lege handen aan te komen. Het IPK helpt graag mee om met een goed verhaal voor de klas te staan. Leuk om te doen, én nuttig, want wie weet werf jij met jouw verhaal een nieuwe toekomstige collega!

Enthousiast geworden? Check dan de flyer voor medewerkers waarin alles op een rijtje is gezet en deel deze gerust met al je collega’s!

PS: Ga je een gastles geven? Dan zouden wij het heel leuk vinden om te horen (en eventueel te zien) waar je bent geweest en hoe het is gegaan.

Vragen? Bel of mail ons: 020 543 5678 info@kvgo.nl