Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Staking in Finse logistieke en transportsector ten einde

Aan de Finse havenstaking die de logistieke sector van het land lamlegde, is een einde gekomen. De Finse Transportunie (AKT) en de werkgeversorganisatie van de havens hebben een akkoord bereikt waardoor de stuwadoors binnenkort weer aan het werk zullen gaan.

AKT streefde naar een akkoord met verhoging van de lonen en compensatie van koopkrachtverlies. Tevens werd aangedrongen op aanpassing van een aantal arbeidsvoorwaarden.

De havenarbeiders begonnen op 15 februari jl. met een staking van onbepaalde duur nadat gesprekken over een nieuwe cao strandden. Werknemers in de haventerminal- en vrachtwagensector sloten zich in februari een week lang aan bij de staking.

De stakingen begonnen de pulp- en papiersector van Finland te raken. Een aantal bedrijven heeft machines moeten stilleggen of heeft de productie moeten beperken; door het niet kunnen vervoeren van hun producten ontstond een gebrek aan magazijnruimte.

Vanuit het KVGO hebben we deze situatie en de mogelijke gevolgen voor de grafische industrie op de voet gevolgd. Heb je hierover vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar 020 54 35 678 of stuur een e-mail naar info@kvgo.nl.