Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) gaat weer open

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt jou als mkb-ondernemer om de organisatie te verduurzamen. Met deze subsidie krijgt je een vergoeding voor de inhuur van een adviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering hiervan. De subsidie is voor ondernemers die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Dat betekent dat uw bedrijfspand per jaar dus niet meer dan 25.000 maardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.

Wat is de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

De subsidieregeling geeft een vergoeding tot maximaal 80% van de kosten van:

  • een energieadvies voor de verduurzaming van uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering; 
  • ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit dit advies.

Het energieadvies gaat over mogelijke energie- en CO2-besparende maatregelen in het bedrijfspand en bedrijfsvoering. Ook de investeringen die hiervoor nodig zijn, staan in het advies.  Je krijgt subsidie voor de kosten die u je maakt vanaf 1 april 2023 en heeft aangevraagd vóór 30 september 2023, 17:00 uur.

Hoe werkt de subsidie?

  1. Vind een energieadviseur die bij uw bedrijf past.
  2. Krijg energieadvies op maat voor uw bedrijf.
  3. Kies uit het advies één of meer verduurzamingsmaatregel(en) die u wilt uitvoeren.
  4. Vraag de energieadviseur eventueel u ook te ondersteunen bij de uitvoering van één of meer maatregelen uit het advies. 
  5. Laat uw adviseur de subsidie aanvragen in onze digitale aanvraagomgeving. U mag dit ook zelf doen.

Wie kan aanspraak maken op de subsidie?

Deze subsidie is voor:

  • mkb-bedrijven tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen;
  • die één of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren;
  • en niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Dat betekent dat uw bedrijfspand per jaar dus niet meer dan 25.000 maardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.

Weet je niet of je aan een van de rapportageplichten van de energiebesparingplicht moet voldoen: de Informatieplicht, de Onderzoeksplicht en/of de EED-auditplicht? Hier vind je een stappenplan welke aangeeft wat jouw verplichting is.

Wat is belangrijk?

  • De Regeling is op basis van volgorde van binnenkomst tot het budget op is. Je vindt het budget dat nog beschikbaar is op de SVM informatie pagina
  • Kies een betrouwbare en onafhankelijke energieadviseur en controleer vooraf of de energieadviseur aan de eisen voldoet. tips voor het vinden van een energieadviseur staan hier.
  • Heb je deze subsidie al in 2021 of in 2022 voor een bedrijfsgebouw aangevraagd? Dan krijgt je voor dat bedrijfsgebouw in 2023 niet opnieuw subsidie, voor andere gebouwen of nieuwe locaties is de subsidie wel beschikbaar.

Vragen?

Voor vragen over energiebesparing, CO2 management of verduurzaming kan je terecht bij Gijs Vermeulen van het KVGO, via info@kvgo.nl of 020 – 5435678