Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Succesvolle aftrap Young Management KVGO

Het KVGO organiseerde op 2 februari jl. de kick-off van het Young Management-programma. Ruim 20 jonge ondernemers en leidinggevenden in de grafimediabranche gingen in Blue City in Rotterdam met elkaar in gesprek over de invulling van het programma en de meerwaarde van dit netwerk. Daarnaast staken ze de handen uit de mouwen.

De beste ondernemers

De hele grafimediasector is aan sterke veranderingen onderhevig. Jonge ondernemers en managers moeten zich hierbij goed oriënteren, zodat ze goed onderbouwde keuzes kunnen maken. Dat is de reden dat het KVGO het initiatief heeft genomen om een Young Management-programma op te tuigen. Zo wil de brancheorganisatie ervoor zorgen dat hun jonge leden – die de toekomst zijn van de sector – de beste ondernemers (kunnen) zijn.

Inspirerende kick-off

De meer dan 20 deelnemers werden geïnspireerd door Arie Hoomeijer, oprichter van PaperInnovator, die een boeiend betoog hield over de circulariteit van papier en de innovaties die op dit moment ingevoerd worden. Daarna werden de ondernemers uitgedaagd in een sessie over leiderschap. Afsluiten werd vanzelfsprekend gedaan met een goed gesmaakte borrel. En dit alles in de inspirerende locatie van Blue City in Rotterdam.

“De eerste bijeenkomst heeft mij geïnspireerd op circulariteit en inzicht gegeven in het menselijke brein in relatie tot communicatie. Ik ben geënthousiasmeerd door mede-ondernemers en zie nog meer ontwikkelingsmogelijkheden/ kansen voor ons bedrijf”, zegt Jeika Bredewold (Bredewold Communicatievormgevers).

“Erg inspirerend en motiverend om andere (relatief) jonge ondernemers in de grafische sector te ontmoeten om samen kennis op te doen en te netwerken. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst”, reageerde ook Arjen Bareman (TekstBeeld grafische producties).

Eric Roos, directeur van de Toekomst vult aan: “Bijzonder fijn om als jonge ondernemer in gesprek te gaan over de uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben en met medeondernemers over te sparren. Ik voel me deel van een groter geheel. Fijn dat we met dit netwerk samen kunnen optrekken in de komende periode.

Het KVGO presenteerde tijdens de bijeenkomst ook zijn plannen. Zo wil de vereniging met input van de deelnemers thematische netwerkbijeenkomsten blijven organiseren in 2023 zodat grafimedia-ondernemers elkaar op dit niveau kunnen blijven ontmoeten.

Meer info

Geïnteresseerden tot circa 45 jaar die eigenaar/directeur, bedrijfsopvolger of leidinggevende zijn van een KVGO- lidbedrijf, kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor deze netwerkbijeenkomsten. Stuur daarvoor een e-mail naar info@kvgo.nl