Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

SZW waardeert grafimediaproject ‘Stofwisseling’ als voorloper

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet het project Stofwisseling, waarmee de grafimediabranche het gebruik van gevaarlijke stoffen wil terugdringen, als voorbeeld voor andere sectoren. SZW heeft het project dan ook geselecteerd voor een presentatie tijdens een grote bijeenkomst over zelfregulering bij veilig en gezond werken dat in september in Den Haag wordt gehouden.

“Wij willen graag de voorlopers bij branches en bedrijven aan het woord laten om de eigen succesvolle aanpak breed te delen,” aldus het ministerie.

Stofwisseling is een initiatief van de sociale partners in de sector met steun van SZW dat dit voorjaar is begonnen. Doel is bij zowel werkgevers en werknemers het bewustzijn over gevaarlijke stoffen en de daaraan verbonden risico’s te vergroten en het gebruik ervan terug te dringen.

Workshops
Er is een aantal activiteiten ondernomen, zoals twee workshops voor preventiemedewerkers, presentaties van een aantal voorbeeldbedrijven of ambassadeurs plus een werkbezoek aan één van die bedrijven.

Kort geleden is een wedstrijd gestart waarmee werknemers ideeën over de aanpak van gevaarlijke stoffen binnen hun eigen bedrijf kunnen aandragen. KVGO-leden hebben over die wedstrijd al eerder een mailing met informatiemateriaal en een poster ontvangen.

Tools
Daarnaast zijn nu ook verschillende tools beschikbaar gekomen. Zo staat er een uitgebreid informatiepakket voor werkgevers en werknemers online op de website waarin ook best-practices zijn opgenomen.

Verder is er een toolbox gericht op arbeid en gezondheid in de grafimedia sector met onder andere een digitale bedrijfsscan ‘Veilig en Gezond leiding geven’ en een motivatiemeter op dat gebied. Het project Stofwisseling wordt 31 oktober afgesloten met een congres in Bunnik.