Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) opengesteld

Energie-intensieve mkb’ers kunnen TEK aanvragen van 21 maart 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Het kan de eerste dagen erg druk zijn op het portal met daardoor technische problemen. Daarom raden we ondernemers aan om niet meteen op de openingsdag hun aanvraag te doen.

Het voorschotpercentage van de TEK is verlaagd naar 35%

Het voorschotpercentage voor de TEK is verlaagd naar 35%. Hiermee wil de overheid voorkomen dat een te hoog voorschot wordt uitgekeerd met als mogelijk gevolg dat ondernemers bij sterk dalende energieprijzen volgend jaar veel geld moeten terugbetalen. Het Centraal Planbureau heeft ramingen van energieprijzen voor 2023 afgegeven en verwacht dalende energieprijzen. Het gekozen percentage sluit daar op aan en lijkt voor nu het meest passend. Niemand kan voorspellen wat de energieprijzen de komende periode gaan doen. Dit blijft een onzekere factor. Dit kan betekenen dat, afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen, het gekozen percentage achteraf te hoog of te laag zal blijken te zijn. 

Het webinar van 14 maar tover TEK kijk je hier terug

Beoordelen van de aanvragen 

Eerder berichten wij al over de rekentool om te kijken of jij in aanmerking komt. Indien je in aanmerking komt kan je een TEK aanvraag doen. Voor de start van de eerste beoordelingen van TEK-aanvragen heeft RVO naar verwachting enige opstarttijd nodig, zo’n 3 weken. Aanvragen worden deels automatisch beoordeeld op basis van een computermodel dat de eerste weken moet worden gevoed met real-time data. De snelheid van het verwerken en beoordelen van aanvragen gaat daarna aanmerkelijk sneller.

Goedkeuring Europese Commissie

De Europese Commissie (EC) moet de TEK regeling nog wel goedkeuren. Vooruitlopend op goedkeuring van de EC neemt RVO aanvragen wel alvast in behandeling. Goedkeuring wordt op korte termijn verwacht, pas daarna zal uitbetaling plaatsvinden.

Energie besparen en verduurzamen

TEK is tijdelijk. Ondernemers kunnen op de website van RVO meer informatie vinden om hun bedrijf te verduurzamen om zo energie te besparen. Ook het KVK Energieloket staat voor ze klaar voor advies rondom hogere energiekosten.

Vragen?

Voor vragen over TEK of het aanvraagproces kan je rechtstreeks terecht bij RVO via hun livechat op www.rvo.nl/tek of via 088 042 4460

Uiteraard kan je ook bellen met onze KVGO experts, Neem contact op met Gijs Vermeulen van het KVGO, via info@kvgo.nl of 020 – 5435678