Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

TEK-regeling loopt 2 oktober af

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt je als energie-intensieve mkb’er meer adem om je bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. Hierbij willen wij jou er graag op wijzen dat de TEK-regeling op 2 oktober om 17:00 uur afloopt. Dus heb je recht op deze tegemoetkoming, maar heb je deze nog niet aangevraagd, is nú het moment om in actie te komen.

 

Aanvragen

 Je vraagt met terugwerkende kracht aan voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Lees meer via onderstaande blokken. Bereid je aanvraag voor en vraag direct nog aan via de site van de RVO!

  1. Beoordeelt RVO uw TEK-aanvraag positief? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorschot van 35%.
  2. Vanaf begin maart 2024 (zodra de modelprijzen gas en elektriciteit bekend zijn) stelt RVO de definitieve subsidie vast. Dit gaat als volgt:
    1. U krijgt van RVO een bericht waarin zij vragen een vaststellingsverzoek in te sturen.
    2. U stuurt een vaststellingsverzoek uiterlijk 31 mei 2024 naar RVO.
    3. RVO berekent de definitieve subsidie.

Voorschot

Het voorschot is 35%, waarom is dit? De prijs van energie is slecht te voorspellen. Ook de komende tijd is de prijs onzeker. Het blijft daarom lastig inschatten op hoeveel TEK-subsidie u recht heeft. Met het voorschot van 35% houdt RVO het risico van achteraf terugbetalen zo klein mogelijk.

Succes met je aanvraag. Mocht je er vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op: info@kvgo.nl. Daar zijn we voor!