Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Terugblik op ‘Praktisch aan de slag met de Arbo RI&E’

Op drie locaties in Nederland vond in oktober en november de workshop ‘Praktisch aan de slag met de Arbo RI&E’ plaats. De Arbo RI&E Grafimedia is de branche risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) op het gebied van Arbo. Dit praktische hulpmiddel is te vinden op de website van de Arbografimedia en is kosteloos voor KVGO-leden.

De meeste workshopdeelnemers gaven aan al met de branche RI&E te werken en een opfrissing nodig te hebben. Een aantal gaf aan nog nooit de Arbo RI&E Grafimedia te hebben gebruikt en was zeer gemotiveerd om te beginnen.

De workshop bestond uit twee delen. Een presentatie van de wettelijke verplichtingen die nu, anno 2018, gelden voor bedrijven op het gebied van Arbo. Zo staat preventie meer centraal dan vroeger.

In het tweede deel van de workshop is de Arbo RI&E Grafimedia in zijn geheel doorlopen, vanaf het begin scherm tot aan de toetsing (controle) van de RI&E. Handigheidjes en koppelingen in het systeem die de invullers ondersteunen zijn uitgelegd.

De workshop eindigde met praktische en persoonlijke hulp voor diegenen die een specifieke hulpvraag hadden. Zo kon iedereen na de workshop direct aan de slag met de bedrijfseigen RI&E.

Gaat u ook aan de slag met de Arbo RI&E Grafimedia en heeft u vragen? Neem dan direct contact op met de helpdesk, tel.: 020 – 5435 665 of e-mail: info@arbografimedia.nl. Of kijk op Ledenvoordeel voor KVGO-leden.