Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Werken in de sector

Onze sector biedt tal van mogelijkheden aan werkzoekenden: van creatief tot techneut en van planner tot manager. Het KVGO voert in samenwerking met diverse partners regelmatig campagnes om werkzoekenden kennis te laten maken met onze prachtige sector.

Nieuwsberichten over werken in de sector

Indruk.nu

Indruk.nu is een online platform en een bijbehorende social media campagne om jongeren enthousiast te maken om aan de slag te gaan in de grafimediabranche.

C3werkt!

C3werkt! verbindt werknemers en werkgevers in het grafisch landschap, om toekomstbestendig en duurzaam samen de toekomst in te gaan, met loopbaanbegeleiding door ondersteuning bij instroom en doorstroom. Samen gemotiveerd en enthousiast mooie producten maken. Met voor de één een mooie baan, voor de ander een geïnspireerde medewerker. Samen werken aan dé duurzame toekomst van het grafisch landschap.

BBL-er worden? Ga naar het GOC

De MBO opleiding Grafisch operator (BBL) is geschikt voor mensen die willen werken in de grafimediabranche. Om toegelaten te worden, moet de deelnemer 18 jaar of ouder zijn of in het bezit van een: lbo, vmbo-kader, vmbo-tl of havo diploma.

GOC biedt een doorlopende leerlijn voor grafisch operators. Jongeren en zij-instromers leren de basis van press en afterpress.

Print Your Future

De Europese drukkerijsector staat voor een dubbele uitdaging: een nieuwe generatie voor de sector aantrekken en ervoor zorgen dat de passende beroepsopleidingen worden gevolgd.
Het project Print Your Future heeft als doel om nieuwe geschoolde arbeidskrachten aan te trekken voor topfuncties in de Europese grafische sector.

Print Media Banen

Printmediabanen.nl – powered by C3 werkt! – bevat een volledig aanbod van banen in de printmediabranche.

Ben je beginner, zij-instromer of een ervaren specialist? Schrijf je in op de website! De deelnemende bedrijven kunnen je profiel bekijken en wie weet word je benaderd.

Grafimedia in cijfers

Binnen de creatieve industrie vormt de grafimediabranche een belangrijke speler. Een sector die te maken heeft met vele uitdagingen. De huidige ontwikkelingen zijn van invloed op de cijfers in de grafimediabranche. Ieder jaar worden deze cijfers in een rapportage gepubliceerd.

Meer weten?

Bel met het KVGO via 020 – 543 56 78