Ga jij het maken in de grafimedia? zoek een baan op indruk.nu

Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

UPDATE: Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) wederom aangepast

De verbruiksdrempel om in aanmerking te komen voor de TEK vervalt. Hierdoor hebben de kleinere verbruikers die eerder werden uitgesloten nu ook toegang. Afgelopen donderdag werd de drempelwaarde ook al naar 7% bijgesteld. KVGO vindt het positief dat de regeling toegankelijker wordt maar het gaat ons niet ver genoeg.

Wat moet er volgens het KVGO gebeuren?

 1. Verlaag de drempel verder naar 5 à 6%
  De meeste grafimediabedrijven voldoen nog steeds niet aan de 7% kwalificatie, ondanks dat de energiekosten met 300 á 400% zijn toegenomen. Een reëler minimumpercentage dat recht doet aan het energie-intensieve mkb is 5 à 6%.
 2. Maak vierde kwartaal van 2022 eerste peildatum TEK
  Voor de TEK-regeling wordt nu gekeken naar het percentage energiekosten van het eerste en tweede kwartaal van 2023. Maar die prijzen zijn nog niet bekend en dat geeft veel onduidelijkheid, onrust en onzekerheid. Kiezen voor het vierde kwartaal van 2022 geeft het mkb de gewenste duidelijkheid.
 3. Pas TEK toe op vestigingsniveau
  Bedrijven die acteren als een zelfstandige vestiging of bv, maar vallen onder een grotere holding kunnen nu geen aanspraak maken op de voorgestelde TEK-regeling. Hiermee creëert de TEK een ongelijk speelveld.  Een vergelijkbaar probleem speelde ook bij het opzetten van de NOW-regeling. Bied bedrijven de mogelijkheid om op vestigingsniveau te kwalificeren voor de TEK, zoals dat eerder bij de NOW ook mogelijk was.
 4. Pas TEK toe op activiteitenniveau
  Veel grafimediabedrijven hebben naast hun hoofdactiviteit vaak meerdere secundaire activiteiten binnen hun bedrijf. Dit kan van invloed zijn op zowel de omzet als marge van een bedrijf. Maak het voor bedrijven mogelijk om op basis van hun activiteit, vastgelegd in een accountantsverklaring, aanspraak te maken op de TEK-regeling. In de TVL-regeling is eerder een vergelijkbare ingreep succesvol toegepast.

Twee weken geleden vroegen wij via een mini-enquête of jouw bedrijf iets aan de TEK regeling had. De respons was zeer hoog en wij willen jullie dan ook hiervoor bedanken. Wij gaan door met onze gezamenlijke lobby met VNO-NCW richting kabinet en kamer en hopen nog meer successen te behalen. 

Heb je nog een vraag, opmerking en/of suggestie over dit onderwerp? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Gijs Vermeulen via 020 – 5435 678 of g.vermeulen@kvgo.nl.