Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

‘Vakbonden schofferen werkgevers’

De onderhandelingen voor een nieuwe Grafimedia cao zijn vandaag afgebroken. Vakbonden kwamen tot verbijstering van werkgevers terug met hun oorspronkelijke lijst met eisen.

Op 19 juni hebben de delegaties van werkgevers en vakbonden tot na middernacht overleg gehad over een nieuwe cao. Partijen waren elkaar dicht genaderd maar tot een akkoord kwam het nog niet. Besloten werd te schorsen en op een creatieve manier het nog bestaande verschil te overbruggen. 

Vandaag werden de onderhandelingen hervat. Werkgevers hebben een alleszins redelijk en verantwoord bod op tafel gelegd om zodoende deze brug te slaan. De vakbonden hebben dit aangehoord en dit bod zonder nadere toelichting afgewezen.

Vervolgens kwamen ze met een ultimatum waarbij zij terugvielen op hun oorspronkelijke wensenlijst. “Onbegrijpelijk en uitermate onfatsoenlijk dat zij na 5 onderhandelingsrondes waarin partijen elkaar dicht genaderd waren zij hun oorspronkelijke eisen weer uit de kast halen”, zegt Richard van den Berg, voorzitter van de werkgeversdelegatie.

Schofferen
“Dat is het schofferen van de werkgeversdelegatie door het tot dan toe bereikte resultaat volledig te negeren. Bovendien leggen zij hun dure niet te verantwoorden eisen wederom op tafel, zoals 6 procent loonsverhoging in 2 jaar met een vloer van 1000 euro. Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de hoge bazen van de vakbonden hier de dienst uitmaken zonder oog voor de situatie in de bedrijfstak te hebben.”