Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Van Trendverkenner naar Backcasten met de Fountainheads!

In 4 masterclasses gaan we, onder begeleiding van de Fountainheads, de toekomst van de grafimediabranche voorspellen. Naast het publiceren en analyseren van cijfers van onze Europese koepelorganisatie Intergraf en de rapportage over economische ontwikkelingen in de grafimediabranche van het A&O fonds over de afgelopen periode, gaan we nu dus met elkaar actief nadenken over de toekomst.

Opzet masterclasses

Er is plaats voor 12 enthousiaste vakgenoten die met elkaar de uitdaging durven aan te gaan om gericht naar de toekomst te kijken en in kleinere groepjes een science fiction scenario van de branche á la 2032 te schetsen. Verdeeld over september en oktober zullen we 4 masterclasses organiseren, die elk een dagdeel zullen duren. De Fountainheads, trendverkenners & innovatieversnellers, zullen deze masterclasses begeleiden. Wellicht heb je Wim en Jan-Henk al in actie gezien tijdens de ALV, in mei? Bruisend duo! Tijdens de masterclasses zullen we met hen ingaan op de geschiedenis van de toekomst. Ook zullen zij ons wegwijs maken in de gereedschapskist van een trendverkenner en ons bekend maken met succesvolle innovatie modellen.

Output

Door in kleinere groepen te werken, ontstaan meerdere mogelijke scenario’s. Deze scenario’s zullen in de vierde masterclass worden gepresenteerd en verder besproken. Samen zullen we bekijken hoe realistisch de geschetste scenario’s zijn; hoe waarschijnlijk is het dat deze geheel of gedeeltelijk bewaarheid zullen worden. Geweldig mooi om hier onderdeel van uit te kunnen maken, toch? Naast deze concrete output biedt deze samenwerking je ook een leuke mogelijkheid om te sparren en te netwerken met vakgenoten. Je investeert tijd, maar krijgt er zeker ook wat voor terug!

Enthousiast geworden?

Er is plaats voor 12 personen. Wil jij met ons en de Fountainheads nadenken over de toekomst van de grafimediabranche, kun je in zowel september als oktober twee keer een dagdeel bijeenkomen en kun je een kleín beetje huiswerk tussendoor wel aan? Stuur dan een bericht naar info@kvgo.nl. We horen graag van je! (vol = vol). Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Check dan de vlog van de Fountainheads op onze LinkedIn pagina.