Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Veel vragen en zorgen over de effecten van het Coronavirus

Het KVGO wordt veelvuldig benaderd door leden met vragen over de gevolgen van het Coronavirus. Naast vragen over hoe om te gaan met de door de overheid afgegeven richtlijnen en maatregelen, geven veel leden aan dat zij last hebben van aanzienlijke omzetverliezen.

Nogal wat klanten binnen verschillende sectoren trekken hun opdrachten bij onze leden terug. Dit betreft o.a. luchtvaartmaatschappijen, cateraars, horecabedrijven, retailers, bedrijven en organisaties binnen de cultuursector en het onderwijs, enz.

KVGO-leden komen daardoor in de problemen, terwijl een spoedig herstel niet in zicht is.

Het kabinet zal naar verwachting vanmiddag (17 maart) in een persconferentie nieuwe aanvullende maatregelen bekend maken t.b.v. werkgevers, werknemers en zzp’ers. Wij houden u hiervan zo goed mogelijk op de hoogte.

Daarnaast zijn er momenteel reeds een aantal mogelijkheden:

Via de Belastingdienst kan uitstel van betaling worden aangevraagd voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting en verlaging van voorlopige aanslagen. Klik hier voor meer informatie.

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open. Dit heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) besloten. Dankzij deze maatregel kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen en kunnen ondernemers eerder en meer geld lenen. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijven kunnen werktijdverkorting aanvragen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp op de KVGO Personeelswijzer.

Het Dienstencentrum kan bedrijven adviseren over en helpen bij het aanvragen van de werktijdverkorting. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?

Neem met vragen over personeel contact op met Aukje van het Nederend of Kirsten Linders via 020-54 35 678 of via de e-mail a.van.het.nederend@kvgo.nl of k.linders@kvgo.nl. Ook het KVGO werkt deze periode veel vanuit huis, maar wij blijven bereikbaar voor al uw vragen omtrent werkgeverschap.

Zie ook:

  • Het dossier op de KVGO Personeelswijzer met nieuws, downloads en voorbeelden van maatregelen die KVGO-leden hebben genomen.
  • De informatiepagina van VNO-NCW met informatie over de diverse regelingen voor bedrijven, die zijn getroffen door het Coronavirus. Daarnaast diverse links naar relevante organisaties.
  • Het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.