Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Vergoeding ziektekosten uit Algemeen Sociaal Fonds, ASF

Werknemers van grafimediabedrijven die premie betalen voor ASF/Gezondheidszorg kunnen bij het Algemeen Sociaal Fonds een aanvullende vergoeding vragen voor ziektekosten die niet of gedeeltelijk worden vergoed door de verzekeraar of een andere instantie.

ASF heeft daarvoor een aantal verschillende vergoedingsregelingen. In alle gevallen geldt sinds 1 juli een maximale vergoeding van 80 procent. De meest aangevraagde vergoedingen zijn:

  • Alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, homeopathie of manuele geneeskunde. De maximale vergoeding is € 275 per jaar.
  • Gezinsuitbreiding, werknemers hebben recht op een vaste vergoeding van € 115 bij de geboorte van een kind (en € 230 bij een tweeling). Werkgevers kunnen hun medewerkers er op attent maken dat ze deze vergoeding kunnen aanvragen.
  • Thuiszorg, de eigen bijdrage aan de kosten voor thuiszorg mits sprake is van een medische indicatie. Het gaat daarbij om gezinsverzorging, het verzorgen van jonge kinderen en om persoonlijke verzorging. De vergoeding bedraagt maximaal € 50 per week.
  • Hulpmiddelen en prothesen zoals gebitsprothesen, borstprothesen, steunkousen en hoortoestellen. De maximale vergoeding is € 910; voor gebitsprothesen is dat € 275 per 3 jaar.

Nadere informatie, ook over de voorwaarden en vergoedingen, is te vinden op de website van de grafimediafondsen, of stuur een e-mail naar  of bel met 020 5418112.