Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Verklaring exposanten annulering deelname aan Sign & Print Festival

Prindustry, Helloprint, Print.com, Igepa Nederland, Promic Display Systems, Fujifilm, VKGO, GOC, KVGO, GSOB, VIGC, A&O Fonds Grafimediabranche laten hierbij gezamenlijk weten zich terug te trekken als exposanten op het Sign & Print Festival deze week in verband met het coronavirus.

“Diverse partijen hebben de afgelopen weken hun zorgen geuit over de gevolgen van het coronavirus bij de beursorganisatie. Nadat de organisatie bij hun standpunt bleef dat het event gewoon door kan gaan op deze data, hebben wij zelf het initiatief tot deze beslissing genomen. Geen makkelijke beslissing, maar wel één waar wij samen achter staan. Wij vinden het nu niet verantwoord om in deze omstandigheden deel te nemen aan beurzen. Het is van belang verdere verspreiding te beperken en wij zijn daarbij verantwoordelijk voor de gezondheid van onze medewerkers. Zeker in de productie en logistiek kunnen we ons geen uitval permitteren, omdat thuiswerken daar geen optie is. De trend is bovendien dat steeds meer bedrijven hun medewerkers verbieden evenementen bij te wonen. We hadden graag gezien dat het Sign & Print Festival verplaatst zou worden naar een later tijdstip dit jaar.”

Feit was gisteren volgens de organisatie (Easyfairs) dat met zo een 10% ‘exposanten afzeggingen’ tot nu toe het event niet in gevaar zal komen. Het event is qua omvang ‘klein genoeg’ om eventuele aanpassingen qua indeling van de beursvloer snel door te kunnen voeren. Vraagstuk is wel wat de bezoekers gaan doen. Van Nieuwenhuizen zegt royaal over het aantal beoogde aantal bezoekerregistraties te zijn gekomen en dat zelfs bij een flink percentage ‘no-show’ het aantal verwachte bezoekers toch aanwezig zal zijn. Over exacte aantallen wil hij zich nu verder niet uitlaten. Bij de ingang wordt iedereen op haar of zijn temperatuur preventief gecontroleerd. Zie de ‘corona update’ op de website.

We hopen u middels dit bericht voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u desondanks nog vragen hebben dan verzoeken wij u contact op te nemen met de organisatie van het Sign & Printfestival via deze link: https://www.signprintexpo.nl/praktische-info/contact/