Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Vernieuwd lespakket papier en karton voor groep 7 en 8 gelanceerd

Vandaag, dinsdag 27 oktober lanceert papierenkarton.nl in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Papierenkarton.nl

Het KVGO participeert in het duurzaamheidsplatform papierenkarton.nl.

Lespakket

Met dit lespakket maken scholieren kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton. In vier vrolijke, leerzame films neemt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers mee door onze sector. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.

Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.

Met het lespakket wordt ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen bereikt. Gebruik van het pakket is gratis. Hopelijk maken we met dit lespakket kinderen bewust van de duurzame eigenschappen van papier en karton én laten we zien wat zij zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving.

Wij wensen alle docenten en scholieren heel veel plezier!

Op de website van Klasse tv vind je het lespakket.

Dit lespakket is een initiatief van papierenkarton.nl: het duurzaamheidsplatform van de papier- en kartonsector, waarin CBA (de golfkartonsector), KVGO (grafimediabranche), PRN (papierrecycling) en de VNP (papier- en kartonfabrieken) participeren. We danken DS Smith, Wihabo en Nijssen Recycling voor hun bijdrage aan de totstandkoming ervan.