Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Versoepeling terugbetaling belastingschuld verlengd

De Belastingdienst verlengt de versoepeling van de terugbetaling van belastingschuld tot 1 april 2024. Ondernemers die moeite hebben om hun belastingschuld en andere schuld te betalen, kunnen langer gebruikmaken van de versoepelde voorwaarden van het saneringsakkoord. Met een saneringsakkoord kun je afspreken met schuldeisers dat je maar een deel van je schulden betaalt. Je mag tot 1 april 2024 hetzelfde uitkeringspercentage betalen aan de Belastingdienst als aan de schuldeisers, zoals tijdens de coronacrisis. Normaalgesproken betaal je het dubbele uitkeringspercentage aan de Belastingdienst.

De Belastingdienst adviseert je om vóór 1 april 2024 in gesprek te gaan met schuldeisers over het saneringsakkoord, zodat de kans groter is dat zij hieraan willen meewerken. Het betekent namelijk dat jij in deze periode minder hoeft te betalen aan de Belastingdienst en er dus een groter bedrag overblijft dat je kunt betalen aan je schuldeisers. Omdat er nog zo’n 43.000 mkb-bedrijven zijn die hun coronaschuld nog niet hebben terugbetaald, versoepelt de Belastingdienst deze voorwaarden tot 1 april 2024. De versoepeling zou eigenlijk aflopen per 1 oktober 2023.

Als niet al jouw schuldeisers akkoord gaan met je betalingsvoorstel, kun je mogelijk toch een akkoord bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Kijk voor meer informatie vooral even op de website van de Belastingdienst