Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Voorkom en verlaag ziekteverzuim met deze tips

Als werkgever heb je invloed op verzuim. Door een goede verzuimbegeleiding kunnen zieke medewerkers goed re-integreren en keren zo sneller terug op het werk. Aandacht voor preventie en vitaliteit kan voorkomen dat je medewerkers ziek worden. Zo zijn gezonde medewerkers 18% productiever en verzuimen 27% minder.

De kosten van ziekteverzuim zijn hoog en kunnen flink oplopen. Zo kost een zieke medewerker al snel €300 per dag. De werkelijke kosten liggen nog hoger als de vervangingskosten ook meegerekend worden. Volgens Zilveren Kruis schat ruim 70% van de bedrijven de verzuimkosten te laag in.

Tips

Het KVGO zette vanuit het project Create your future samen met het A&O Fonds Grafimedia een aantal tips op een rij. Bijvoorbeeld een tool om de kosten van verzuim te berekenen, een voorbeeld van een verzuimprotocol, het opstellen van een risico-inventarisatie en evaluatie met behulp van het branche-instrument RI&E Grafimedia en adviezen voor het opzetten van een vitaliteitsbeleid. Ook kan je ervaringsverhalen lezen van bedrijven die een maatwerktraject Duurzame inzetbaarheid hebben gevolgd.

Meer weten?

Op de KVGO Personeelswijzer staat informatie over preventie van verzuim en wat te doen als een medewerker ziek wordt. Uiteraard kan je ons ook bellen of e-mailen: 020-5435 678 of info@kvgo.nl.

Benieuwd naar Create your future? Zie: Ledenvoordelen/Create your future