Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Vooruitkijken naar de rest van het jaar

De zon schijnt eindelijk (een beetje). De vakantieperiode lonkt. Tijd om even te bezinnen en vooruit te kijken naar de rest van het jaar. Maar ook de tijd om indrukken te verzamelen over wat er binnen het KVGO en in de grafische sector in het afgelopen jaar allemaal is gebeurd.

  • Grafische ondernemers bedrijven topsport. Samen met de 18.000 medewerkers in onze sector maken zij producten die onmisbaar zijn in het dagelijks leven van alle Nederlanders (en daarbuiten). Blij dat we vanuit het KVGO onze bedrijven dan ook kunnen helpen en ondersteunen in de (toegenomen) regelgeving die op hen afkomt. Denk maar aan de CSRD, WPM, WML, EUDR, NIS2, RI&E, PPWR, en ga zo maar verder. Je moet het maar doen!
  • Stem van de sector. In de afgelopen maanden stonden natuurlijk de onderhandelingen voor een nieuwe cao centraal in onze vereniging. Belangrijk, want zo houden we (als we een akkoord hebben) in de grafische sector een gelijk speelveld op vlak van arbeidsvoorwaarden. Ook onderhandelden we met de bonden over hoe we het nieuw pensioenstelsel willen implementeren. Daarnaast lieten en laten we onze stem horen tegen onder andere het afschaffen van gedrukte medische bijsluiters en de verhoging van de btw op drukwerk. En we voeren actief gesprekken in Den Haag over de toekomst van de Nederlandse postvoorziening en de wijziging van de Postwet (die erg veel impact heeft op onze ondernemers en de sector in het algemeen). 
  • Samen kom je verder. Of het nu gaat over de bustrip naar DRUPA, een kennissessie over robotisering, young management bijeenkomsten, webinars over arbeidsvoorwaarden of drukbezochte ALV’s over AI: samen kom je inderdaad verder. Elkaar informeren en inspireren geeft kennis, maar ook energie. In dat opzicht geldt steeds meer: het KVGO is een vereniging van, voor en door leden.

Met een trots gevoel ga ik straks de vakantieperiode in. Trots op de bestuursleden, ledenraadsleden en de vele actieve en betrokken leden en stakeholders die iedere dag mee werken en bouwen aan een sterke en gezonde grafimediabranche. En bovenal ben ik trots op mijn collega’s die zich elke dag keihard inzetten voor onze leden!

Voor nu: fijne, zonnige en deugddoende zomerweken gewenst!

Brecht Grieten – directeur KVGO

PS Achter de schermen zijn we volop bezig met de voorbereiding van de Week van de Grafimedia. Die vindt namelijk plaats van 30 september tot en met 5 oktober. Ben/ken jij een grafisch bedrijf? En wil jij in die week jouw klanten, de hockeyclub, de klas van een van jouw kinderen en/of jouw buren verrassen met een kijkje in jouw keuken? Kijk dan zeker verder op www.weekvandegrafimedia.nl.