Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Webinar Energiebesparingsplicht (laatste kans!)

Op maandag 16 oktober organiseren wij samen met BlueTerra en het Dienstencentrum tussen 10:00 – 11:00 uur een derde – en voorlopig laatste – Webinar “Energiebesparingsplicht”. Het webinar (wat eerder is gehouden op 18 september en 2 oktober) zal met name gericht zijn op het invullen van de informatieplicht EML. De inhoud van de webinars is gelijk.

Alle bedrijven in Nederland, zelfs de kleinsten, moeten zich inspannen om energie te besparen. Wanneer je als onderneming meer dan 50.000 KWh stroom per jaar verbruikt of meer dan 25.000 m3 gas dan val je onder de Energiebesparingsplicht. Als ondernemer ben je verplicht alle energiebesparende investeringen (erkende maatregelen) die zichzelf binnen 5 jaar terugverdienen uit te voeren. Deze maatregelen staan in de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML). Hierover moet de onderneming ook rapporteren – en deze rapportage moet ingediend zijn vóór 1 december 2023. 

Alle KVGO leden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de webinars. Mocht je die niet hebben ontvangen dan kun je ook een mailtje sturen naar evenmenten@kvgo.nl. Een samenvatting van het eerder gegeven webinar tref je hier aan.