Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Webinar terugdringen ziekteverzuim

Ziekteverzuim terugdringen, hoe pak je dat aan? Deze vraag stond centraal op het webinar wat KVGO en GOC hierover gisteren organiseerden. Dat dit onderwerp lééft bij de leden blijkt wel uit de hoge opkomst!

Uit het webinar kwam naar voren dat op verschillende niveaus actie kan worden ondernomen om het ziekteverzuim terug te dringen. Gezond roosteren en aanpak van stress kunnen hierbij zinvolle maatregelen zijn. Ook kunnen leidinggevenden coaching krijgen over hoe ze een ziekteverzuimgesprek met een medewerker kunnen voeren. En kunnen medewerkers voorlichting krijgen over hoe ze hun leefstijl (verder) kunnen verbeteren. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de diverse programma’s die je kunt volgen.

Bedrijven krijgen de mogelijkheid met financiële ondersteuning deel te nemen aan de programma’s, waardoor deelnemen extra aantrekkelijk is. Binnen de sector zijn twee subsidieregelingen beschikbaar waardoor de kosten tot wel 75% subsidiabel zijn.

”Een investering die zich razendsnel terugbetaalt, dit zou ieder bedrijf moeten doen!” is een veelgehoorde kreet bij bedrijven die eerder een traject om het ziekteverzuim te verlagen hebben doorlopen. Niet alleen kostenbesparend, maar ook werkplezier verhogend. Van harte aanbevolen dus!

Wil je meer weten over dit onderwerp, check dan ook even dit ledenvoordeel op de KVGO website.