Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Webinars Energiebesparingsplicht: invullen informatieplicht EML

Op maandag 18 september, 2 oktober en 16 oktober organiseren we samen met BlueTerra en het Dienstencentrum tussen 10:00 – 11:00 uur een Webinar “Energiebesparingsplicht”. Het webinar zal met name gericht zijn op het invullen van de informatieplicht EML. De inhoud van de drie webinars zal gelijk zijn. Je kunt dus uit de drie genoemde data de datum kiezen die het beste in jouw agenda past.

Informatieplicht EML

Alle bedrijven in Nederland, zelfs de kleinsten, moeten zich inspannen om energie te besparen. Wanneer je als onderneming meer dan 50.000 KWh per jaar verbruikt of meer dan 25.000 m3 gas, val je onder de Energiebesparingsplicht. Als ondernemer ben je verplicht alle energiebesparende investeringen (erkende maatregelen) die zichzelf binnen 5 jaar terugverdienen uit te voeren. Deze maatregelen staan in de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML). Hierover moet de onderneming ook rapporteren – en deze rapportage moet ingediend zijn vóór 1 december 2023. 

Alle KVGO-leden ontvangen een uitnodiging om zich op te geven voor één van deze webinars. Mocht je de uitnodiging niet ontvangen, maar je wél willen opgeven, stuur dan aub even een mailtje naar: evenementen@kvgo.nl.