16 juni 2015 | Den Haag

Wegwijzer UWV voor ondernemers in tien prangende vragen

“Als ondernemer heeft u vaak alleen zijdelings met UWV van doen. Tot die ineens op uw deur klopt na twee jaar ziekte van een werknemer. Of als u een van uw medewerkers moet ontslaan. Dan blijkt ineens dat UWV veel van u verwacht, en dat de uitvoeringsinstantie behoorlijk wat informatie en formulieren van u nodig heeft.”

Dit is te lezen in een digitale brochure die is opgesteld als coproductie tussen UWV en VNO-NCW/MKB. In deze brochure wordt in hoofdlijnen uitgelegd wat werkgeversverplichtingen zijn bij ziekte/arbeidsongeschiktheid en ontslag en welke rol UWV daarbij verricht.

15_06_tien_vragen_omslag“Dat er in sociaal verzekeringenland veel is veranderd de afgelopen tijd, maakt het er voor werkgevers niet overzichtelijker op. De Wet Verbetering Poortwachter verlangt van u dat u als ondernemer genoeg moeite doet om uw medewerker weer aan het werk te krijgen.

Per 1 juli 2015 gaat het nieuwe ontslagrecht in. Die bepaalt dat werkgevers voortaan verplicht bij UWV moeten aankloppen als het gaat om bepaalde ontslagzaken. Ook via de modernisering Ziektewet (wet BeZaVa) en de nieuwe Participatiewet krijgt u als werkgever met UWV te maken.

Veel ondernemers zien door het bos van regels de bomen niet meer. Het lijkt wel alsof UWV het de ondernemers lastig wil maken, in plaats van eenvoudiger. Dat is niet de bedoeling. Met deze brochure willen wij samen met UWV een wegwijzer bieden aan ondernemers.”

De brochure is hieronder te laden.

Ook interessant...

11 maart 2016 | Amstelveen

KVGO protesteert tegen lokale ban op ongeadresseerd huis-aan-huisdrukwerk

15 maart 2016 | Amstelveen

Het KVGO-bureau verhuist dit jaar

06 juli 2016 | Eindhoven

Negen dagen Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week

26 mei 2016 | Utrecht

Frisse Ledenraad KVGO en sfeervolle editie Print Pakt Live in Utrecht