Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina.

Werkbezoek voorzitter VNO-NCW aan KVGO

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, bracht vandaag op vrijdag 17 februari een werkbezoek aan het KVGO voor een gesprek over de ontwikkelingen binnen de grafimediabranche.

 

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong

Het werkbezoek vond plaats bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau. Er was specifieke aandacht voor het ongelijk speelveld in Europa met betrekking tot de energieprijzen. Dit naar aanleiding van de longread die het KVGO eind 2022 publiceerde. Immers, door de maatregelen in de ons omringende landen belanden grafische bedrijven als het ware in een subsidierace met andere buitenlandse grafische bedrijven. Dit in combinatie met een schaarste aan personeel, extreme papierschaarste en een opkomende recessie, leidt dit voor veel grafische bedrijven tot een perfect storm.

Kracht van drukwerk

Tegelijkertijd werd het werkbezoek ook aangegrepen om de kracht van drukwerk te laten voelen aan voorzitter Thijssen. Want hoewel ondernemers veel uitdagingen kennen, is de grafische sector in Nederland er een om heel erg trots op te zijn. Dick Naafs, voorzitter KVGO, verwoordde het als volgt:
“Stel je een wereld voor zonder drukwerk? Wij kleuren Nederland en maken fantastische producten. We zijn de derde grootste exporteur van grafisch drukwerk in Europa. Onze bedrijven lopen voorop op gebied van automatiseringsprocessen en duurzaamheid. Tijdens het werkbezoek hebben we vooral ook die kant van onze sector benadrukt.”

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW: “laten we eerlijk zijn: een gedrukt magazine of krant leest toch net een stukje lekkerder dan het digitale alternatief. We mogen daarom trots zijn op onze grafische sector in Nederland en al die drukkerijen waar ze nog echt vakwerk afleveren. Hoewel de sector te maken heeft enkele uitdagingen zoals de hoge energieprijzen en de krapte op de arbeidsmarkt, vind ik het fantastisch om te zien hoe zij voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en automatisering. Ik wil Drukkerij Em. de Jong van harte danken voor de gastvrijheid! En je weet dat je een topdrukkerij bent, als we ons eigen VNO-NCW magazine Forum bij je laten drukken.”

In de komende periode trekken het KVGO en VNO-NCW samen op in de lobby naar een gelijk speelveld in Europa. Zodat ondernemers in de grafische sector -en de maakindustrie in het algemeen- op een eerlijke manier kunnen blijven ondernemen.

Vragen of opmerkingen? Bel naar 020 54 35 678 of stuur een e-mail naar info@kvgo.nl

Foto met dank aan Hanne Dirven van Em. de Jong.